BM 1964

BM 1965

BM 1966

BM 1967

BM 1968

BM 1969

Bornholmsmesterskaber


Forside

Orkestre

Steder

Instrumenter

 

Bornholmsmesterskaber blev holdt løbende gennem tresserne. De var alle gode pengemaskiner. Som regel spillede orkestrene gratis og folk strømmede til og betalte gode penge ved indgangen og bagefter oppe i baren. Nogle Bornholmsmesterskaber leverede overskuddet til gode formål, men de fleste lagde pengene hos idérige pengemænd på den anden side af vandet.

Men selvfølgelig var der også orkestre der her så chancen for berømmelse og pladechance. Bornholmske bands havde svært ved at blive hørt ovre, og pladeindspilninger var i det hele taget svært at opnå for bands i provinsen.

Selve konkurrencen var tit højst kritisabel. Der er vist ikke én der er gået helt retfærdig til. Enten var dommerne inhabile eller der blev svindlet med stemmesedlerne. Det fortæller lidt om hvor stor betydning, det trods alt kunne have for en vindende gruppe, og dens "interesse-bagland".

Konkurrencerne var derfor med til at skabe fjendskab grupperne imellem. Det samme gjaldt selvfølgelig også for fansene. Derfor var der også nogle der klogeligt holdt sig væk, trods de store muligheder.