Forsiden

Hotel Fredensborg 

Andre  spillesteder

Hotel Fredensborg var det pæne sted. Men midt i 60´erne begyndte det modne publikum, der ellers var til jazz og palmehavemusik at svigte, og vi rykkede ind med vores rockmusik. Første bands var Les Sharons.

Omgivelserne var stadig de samme med hvid dug, røde tæpper og lys i dansegulvet. Rockorkestrene kom også hurtigt i jakkesæt, og så blev det helt hyggeligt at spille derude. Folk startede som regel med det store kolde bord, og sluttede med små drinks hen på natten, hvor en "Gin og Lime" kunne gøre godt.

Hotel Fredensborg var i 60'erne ejet af Erland Funch Hansen, der senere udvidede med Hotel Bornholm, Villa Nova og Baltic Bar. Fredensborg havde to afdelinger: "Hestestalden" som var krostue og så "Det fine", som var danserestaurant.


Kun den gule længe er i dag tilbage af det gamle Fredensborg 

 

Lidt historie.


Fredensborgs dejlige have vendte ud mod havet.

Knorrenborg.
Helt tilbage i 1700-tallet har der boet folk på ejendommen. Den først kendte hed til efternavn Knar, derfor blev huset i folkemunde kaldt Knorrenborg.

Huset lå i passende afstand fra Rønne og blev hurtigt benyttet som målet for søndagsturen af rønneboerne. Her kunne man få kogt vand til de medbragte kaffebønder og nyde sin medbragte kage i haven.

Fredensborg.
I 1912 fandt man ud af at tilbyde gæsterne lidt mere end kogt vand og stedet udviklede sig hurtigt fra en traktørsted til et rigtigt hotel, der tog navnet Fredensborg.

Dansested.
Efterhånden udviklede Hotel Fredensborg sig også til et populært dansested, hvor de unge kunne få sig en sving om til de lokale musikere.


Glasveranda med restaurant og dans til levende musik.

Efter krigen skød en ny stor tilbygning op. Her var der scene til orkesteret, et dansegulv i glas med indbygget lys gjorde det til et spændende sted for både unge det modne publikum.

Erland Funch Hansen.
Den 15. august 1960 solgte Margit Nielsen Hotel Fredensborg til den 32-årige dansk-canadier Erland Funch Hansen der var søn af forsikringsinspektør L. P. Hansen, Byledsgade i Rønne og havde arbejdet sig op til en pæn formue i Canada. Købesum var 265.000 kr. 

Erland Hansen udvidede Hotel Fredensborg kraftigt, med stor flot danserestaurant. Og indrettede en tidligere hestestald til kro med spillemandsmusik. Denne blev ved med at hedde "Hestestalden".

Erland lejede sig ind på Hotel Bornholm, købte Villa Nova i Nordskoven og biografen i Hasle. Af forskellige grunde var det svært at få det hele til at løbe rundt, og han måtte afhænde det hele i løbet af 1968 og endte som forpagter på en restaurant på Falster.  

Hotel Fredensborg var vurderet til 1,4 millioner.

Dans på farvestrålende glasruder.

En fornem idé var restaurantens flotte dansegulv, som bestod af råglas i forskellige farver.
Det gav en spændende og hyggelig stemning også for gæsterne i de de omkringsiddende borde.

Birte Jensen.
Alligevel blev det solgt for kun 880.000 på tvangsauktion i 1968 af ægteparret Birte og Kjeld Jensen, der havde drevet Hotel Rosengården sammen med Kjelds bror og kone.

Birthe Jensen har stadig Hotel Fredensborg, der er blevet udvidet indtil flere gange med dejlige egnsudviklingspenge fra EU.

 

The Bullets på Fredensborg