The Vanguards

Jens Svensson

Forsiden

 


Jens døde 29. marts 2017

 
 

Vi kendte ham jo alle. Os fra 60'er-generationen. Lille Jens Svensson, der sad bag sit store røde "Farfisa" Hammond-orgel. Gerne til højre i opbygningen, af den placering orkesteret The Vanguards sædvanligvis stillede op i.

Det gav en symmetri med trommerne til venstre og de tre guitarister i midten, hvor storebror Ole Svensson gerne stod nærmest i tæt kontakt med Jens. De to var: "The Vanguards".

Begge Svensson-brødrene havde gået til spil på klaver, da popmusikken pludselig fik lov til at bryde ud. Ikke mindst takket være radiostationer som Mercur og Luxemborg.

Nu blev det in at spille guitar, og både Ole og Jens forsøgte at leve op til den nye train. Det lykkedes for Ole, der blev en god singleguitarist, men Jens' fingre var for små, så han måtte fortsætte med klaveret, da brødrene startede Nordbornholms Poporkester. Og heldigt for det! 

Jens' Hammond-sound voksede sig til et kært kendetegn på de flot indspillede plader, som The Vanguards indspillede i 1960'erne. Dengang var det "first-take-optagelser" lige til den færdige rille, uden alle de manipulerende spor, overspil og computer-bearbejdelser vi må finde os i, i dag. 

En flot LP og en masse små singler blev det til, før æraen var forbi med udgangen af 1960erne. Musik vi i dag stadig kan nyde, skønt vi hverken har trommeslageren Bendy eller nu organisten Jens Svensson iblandt os.

Tak for det Jens.

Æret være dit minde.

 

 

 


23. april 1948 - 29. marts 2017

Et sidste farvel 7. april 2017

Begravelsen fandt sted i Sct Ole's Kirke,
hvor fire medlemmer fra The Vanguards,
gav nummeret "It's Now Or Never"
til Jens for en sidste gang.

Bagefter kørte vi i stor kortege til
Allinge Kirkegård, hvor Jens' kiste
blev sænket ned med sangen::
"Altid frejdig når du går"

Til sidst var der hotdogs og cola,
på Postgården i Allinge.
Jens' ynglingsret og spisested.


Den gamle Vanguardssanger Tot (Håns-Aage Holmberg)
akkomp. af Torben West, Jørgen Lundt og Ebbe Torgersen.

Mindeord i Bornholms Tidende.