LATE                               Andre grupper

Anders Peter Novrman, 
Single

Per Rehfeldt,
Rytme

Richardt Jørgensen,
Bas-guitar

Svalle Henriksen,
trommer

 

 

 

To fra Gudhjem og to fra Rønne.
Anders Peter Novrman havde med Blues Injection nærmet beatmusikken jazzen. Sammen med de to garvede musikere Richardt Skovgaard og Svalle Henriksen dannede han i 1970, sammen med sin nære ven Per Rehfeldt : LATE
Selv om både Richardt og Svalle kom fra Rønne var det i Kino Gudhjem, gruppen  øvede sig.

Arrangementerne.
De spillede det første job for jazzklubben på Strien i april 1970. Næste job var i Rønne Idrætshal sammen med Ache. Gennem et par år spillede Late support for mange af de store danske navne som Burnin Red Ivahoe, Hair, No Name, Skousen & Ingemann, Day of Phoenix, Midnight Sun, Pan, Culpeppers Orchard, Alrune Rod og nåede også at spille direkte i landsdækkende radio fra Gudhjem Havn Sankthansaften 1971.

Med Gasolin på Østre.
Late havde også den lidt sjove oplevelse af spille med Gasolin i en kælder under Østre Skole. Det var før Gasolin fik egentlig succes. 

Evi Antonados.
Et gammelt græsk lastskib pløjede sig over det ydre rev og videre ind i klinten neden for Hotel Fredensborg. Om bord var en frisk sømand fra Caribien, Benny Collins.
Sømanden faldt hurtigt ind i det bornholmske musikmiljø og det blev også til en enkelt optræden sammen med Late "den strandede sømand" var med på sang og guitar. (Benny Collins spiller stadigvæk i København under navnet Leroy Collins)

Med venner i København og Roskilde.
Late fik en venskabsband i København, "Mulerne", som ved flere lejligheder var på Bornholm og spille. Late udvekslede koncerter med Mulerne. Blandt andet i Munkekælderen i København, hvor Late spillede fælles koncert med Mulerne og københavnerbandet Sundance. 
Jobbet var i forbindelse med et job Late havde på det kendte spillested i Roskilde, Paramount, hvor intet mindre end Dr. Dopo Jam var support for Late. 
Jobbet indbragte Late 1.100 kroner, hvilket var et meget højt honorar. Men da Late vendte snuden mod Bornholm var der 19 kroner i underskud!

Repertoire.
Lates repertoire var dels egne kompositioner og dels den hvide blues hvor materialet blev hentet hos navne som Fleetwood Mac og Ten Years After. Desuden omarran- gerede man en række kendte melodier. Blandt andet Beatles-melodier.

Slutningen i 1972.
Der var en kort overgang tilløb til at udvide bandet med Ole Høst på saxofon, men det blev aldrig til offentlig nogen optræden Late skiftede navn til Jons Kapel, men fik derefter en kort levetid.


Per Rehfeldt foran sit Marshall-anlæg 

Startede i LATE.
Per  Rehfeldts første orkester var Late. 


Han startede med en billig "Lucky 7"- guitar og Jørgen Ingemanns lærehæfter, men da Johnny Holm stoppede købte Per, hans Marshall-anlæg.

Per fik sine musikforbindelser gennem  ungdomsklubben i Gudhjem, og fra 70´erne til i dag, har guitaren været den tro følgesvend.

Efter LATE blev det f.eks:
Jons Kapel, Tin Pan Alley, Smetana,
Østkraft, Blues Bizz, Parkens Bluesband.

Per Rehfeldt er i dag flyttet over, hvor han har optrådt bl.a. i ViseVers Huset, i Roskilde og er ellers frisk når noget dukker op.               

Email: Per Rehfeldt 

Andre grupper

Forsiden