Sct. Patrick                                        Andre grupper


Jørn-Ole Didrichsen, Kurt Jørgensen, Kell Munch Hansen
Jan B. Mortensen og Erik Skov Hansen

Besætning:

Sang: Jørn-Ole Didrichsen

Trommer: Kurt Jørgensen 

Keyboard: Kell Munch Hansen

Guitar: Jan Bolvig Mortensen

Bas: Erik Skov Hansen

Sct. Patrick samlet af Jørn Ole Didriksen.
Sct. Patrick blev dannet på resterne af  The Ascension Group, da Jørn Ole Didriksen og Kjeld Munck Hansen efter "musikalske samtaler" stod alene og ønskede noget nyt. 

Jørn-Ole Didriksen fik hurtigt samlet en ny besætning en af dem var Jan Bolvig Mortensen, der allerede var inde i miljøet: 
  -  "Jeg havde i et stykke tid "hængt med" Verner Gonnsen og Kenneth Lenz og på denne basis havde Didrik fået "færten" af mig. Vi mødtes  - tror jeg - på Fountain Bar, og så gik det derud af. Didrik havde hørt om Erik Skov, der kendte til Kurt - og så: Ja - så stod vi parate. 

Spændende instrumenter.
Vi kunne øve i verandaen på "Danas Hotel" i Østergade. Jeg tror det var Kjeld Munk Hansens faster, der ejede det dengang. Vi havde diverse "mærkelige instrumenter". Didrik havde et Dynacord sanganlæg med hjemmebyggede højttalere. Erik spillede på et MAX/ Dynacord basanlæg, guitaren, en Høfner bas. Kurt havde et Pearl trommesæt. Kjeld spillede på et Farfisa orgel og selv havde jeg en Fender Jaguar og et Selmeranlæg.
Jeg mener at det var en guitar, anvendt i Les Sharons. Jeg købte den i en musikhandel i Nexø, hos Erik Kofoed Olsen der også var kørelærer. 

Sct. Patrick.
Navnet Sct. Patrick fik Didrik fra en engelskbog han havde brugt på Teknisk Skole, som dengang lå i Sct. Mortens- gade. Vi var inspireret af soul og blues - og ingen hemmelighed: Erik og jeg var mest til Blues - og det var ingen hemmelighed heller: vi spillede ikke særlig godt, men hvem gjorde reelt det dengang. Energien var der, glæden var der og vi var der. Det tilsammen gjorde at Bornholmsk Rock var og blev uforglemmelig. Noget der stadig er værd at mindes."

Gruppens plakat 1969/70:

Efterspil:
Erik Skov Hansen spillede videre da han kom til København i bandet "Camera", og spiller i dag i et lokalt rockorkester i Brønshøj. Stilen er nærmest Creedence Clearwater Revivel.

Jan Bolvig Mortensen spiller lidt til hyggebehov gerne med et par venner.

Andre grupper

Forsiden